Platinum Residence Kraków-Grzegórzecka / Orion Investment S.A. (budowa przy Grzegórzeckiej) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Awatar użytkownika
Iwona Bodziony

Re: Platinum Residence Kraków-Grzegórzecka / Orion Investment S.A. (budowa przy Grzegórzeckiej) - opinie na forum

Postautor: Iwona Bodziony » 01 lip 2026, 23:30

Na ulicy Żółkiewskiego jest obecnie prowadzonych kilka innych inwestycji i jest też parę na etapie ukończenia. Cała ulica przechodzi ogromną transformację :D

Kilka ujęć Platinum Residence ode mnie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ta rudera jest w trakcie renowacji :shock: I jest jednym z etapów Platinium Residence.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Iwona Bodziony - doradca rynku pierwotnego w Krakowie. Pomagam kupującym wybrać nowe mieszkanie: dla siebie, rodziny lub jako inwestycję. Analizuję lokalizację, układ, standard budynku, cenę, dostępność i potencjał inwestycyjny.

IwonaBodziony.pl

tonyxxl

Re: Platinum Residence Kraków-Grzegórzecka / Orion Investment S.A. (budowa przy Grzegórzeckiej) - opinie na forum

Postautor: tonyxxl » 02 lip 2026, 12:06

luc pisze:Zresztą co do taniości, to ten samochód pod blokiem, to chyba firma od wind Vipro. Może to przypadek, a może to tego producenta windy zostały tam zainstalowane. Jedyny plus taki, że to urządzenia produkowane w Polsce, ale generalnie, to są dosyć powolne, głośne - skrzypiące, ale pewne też niedrogie. Choć nie mam pewności, że to ich windy tam zastosowano.

Obrazek

Bo jednak zakładam, że takiego dziadostwa, żeby wind w takiej kamienicy nie było, to chyba nie robili.

Obrazek

A tu to się już nawet nie bawili w jakieś płytki na elewacji, tylko pomalowali wszystko kolorem żółtym.

Wydaje mi się, że wyszło to bardzo przyzwoicie. Zawsze mogło być lepiej, ładniej, cos więcej dołożone.... ale przypominam co tutaj było jeszcze 15 lat temu (zatęchłe rudery) i jakoś nikt nie protestował: https://maps.app.goo.gl/Rhe5GCqz97KUHP6T7

Awatar użytkownika
Iwona Bodziony

Postautor: Iwona Bodziony » 03 lip 2026, 11:21

To prawda - ulica Żółkiewskiego przechodzi totalną przemianę - niedawno odwiedziłam ją z dronem. Aż miło patrzeć jak zmienia się oblicze tej ulicy :)

Z tej perspektywy dobrze widać jej trwającą transformację:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Iwona Bodziony - doradca rynku pierwotnego w Krakowie. Pomagam kupującym wybrać nowe mieszkanie: dla siebie, rodziny lub jako inwestycję. Analizuję lokalizację, układ, standard budynku, cenę, dostępność i potencjał inwestycyjny.

IwonaBodziony.pl

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”