Postautor: oliwia1222 » 19 maja 2026, 2:12
Dla zastanawiających się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji, wypowiem się jako były mieszkaniec bloków obok oraz obecny ich przybytku Viva Piast. Okolica jest spokojna, wszystko powiedzmy w zasięgu ręki, jednak dla zmotoryzowanych proponuję przejechać się Mistrzejowicką o 7 rano. Korki do świateł sięgają zza nowobudowane osiedle, a nowe osiedla i nowi mieszkańcy Zesławic w tym nie pomagają. Dla wrażliwych i niespokojnych na dźwięki, dość pokaźnie słychać przejeżdżające pociągi, nie wiem jaki będzie poziom hałasu jak otworzą S7, ponieważ do drogi jest niedaleko. I pomiędzy nowymi blokami, a takimi krzakami posiedzenia mają lokalni panowie z piwkiem i nie tylko. Co do dewelopera proponuje się zastanowić, bo niższa cena niż w okolicy to jedno, a kwiatki jakie wychodzą to drugie. W najnowszych blokach na Powstańców ciągle są przecieki, wycieki a wybrany przez nich administrator Mkwadrat, również z Warszawy ma wszystko w poważaniu:) Nie ma ani jednego ogólnodostępnego miejsca parkingowego, więc samochody stoją wszędzie. Zieleni prawie wcale nie ma, a jak jest to wcale niezadbana. Do przeniesienia własności czynsz za 40 metrów z wliczoną komórką i miejscem parkingowym wynosił 830 zł!!! W żadnych nowych blokach nie mają takich kwot. Po przeniesieniu obiecywali gruszki na wierzbie, a jest ponad 700. Zarządca jest z góry, przez wiele mieszkań na wynajem bardzo ciężko go zmienić, a krótko mówiąc mają wszystko w dupie. Po ostatnim wycieku zgłoszonym o 8 rano, zaczęli go naprawiać o 22, wyłączając ludziom wodę bez żadnej informacji do 8 rano, a potem do kolejnego wieczora. Firma sprzątająca również od ich spółek, myje klatki do 1 piętra:) Odbiór mieszkania i naprawa usterek to kolejny temat śmiechu warty. Po braku naprawy po miesiącu, pan zajmujący się usterkami stwierdził, że są wszystkie naprawione i żeby się nimi nie przejmować. Tylko prośby i groźby rozpoczęły działanie w tym kierunku. Dla zainteresowanych proponuję się rozejrzeć za innymi deweloperami, bo przez to co napisałem tutaj i jeszcze wiele więcej tego co wyczyniają, mam ochotę sprzedać swoje mieszkanie jak najszybciej.