Forum dla osób, które kupiły lub chcą dowiedzieć się czegoś więcej o nowych mieszkaniach w inwestycji Akacjowa Wita w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
Ciekawe, czy z oknami wychodzącymi na taki ekran da się sensownie mieszkać.
No i wyżej położone mieszkania, to już chyba będą ponad ekranem, więc może w nich być całkiem głośno. A jeszcze latem ścigający się motocykliści... nie zazdroszczę.
Idzie im to szybko do przodu, widziałem, że zwinęli ostatnio żurawie z tej budowy, więc pewnie już nie są potrzebne. Wstawiają też okna w mieszkaniach, chyba zaczęli od budynku od strony ul. Akacjowej.
To jeszcze mała aktualizacja z tego, jak idzie budowa nowego osiedla przy ul. Akacjowej w Krakowie.
Z mienia się, sa już okna w budynkach, chyba nawet więcej niż na tych zdjęciach.
Do tego widziałem, że przeszklenie klatki schodowej jest osłonięte jakąś folią, więc pewnie są prowadzone jakieś prace wewnątrz budynku, pewnie instalacje, wylewki, tynki itp.
Zdejmują z tych bloków pierwsze rusztowania, więc można już podejrzeć, jak elewacje wyszły na żywo. Jest trochę płytek na nich, ale mogłoby być więcej. Postaram się wrzucić jakieś zdjęcia, chyba, że ktoś mnie uprzedzi.
Wygląda na to, że budowa osiedla Akacjowa Wita w Krakowie ma się ku końcowi.
Nie powalają jakoś specjalnie wyglądem te nowe bloki, które postawił tam deweloper Atal.
Ale też umówmy się, że raczej nie jest to inwestycja premium, patrząc na lokalizację przy ekranie akustycznym, który oddziela teren osiedla od III obwodnicy całkiem jednak dużego miasta.