pozdro pisze:Już wygląda na zbudowane bliskie oddania. Dziwne że tyle nie sprzedaje mieszkań. To znaczy że mieszkania kompletnie się nie sprzedają zakładając że ceny są nawet ok lokalizacja ok i nawet liczyłem 2 pokojowe 4.5-5.5% stopa zwrotu bez problemu. Czyli jest totalny zastój i będą spadki cen mimo zaklinania rzeczywistości przez deweloperów
Bloki wyglądały na gotowe jak tam byłam jakieś 3 tyg temu. Nie dziwne, że nie sprzedali mieszkań, bo lokalizacja wybitnie słaba. W ciągu 20 minut przeleciały mi 3 samoloty nad głową - huk jest baaardzo duży. Myślałam, że na Banacha jest źle, ale tutaj to kosmos - raczej ciężko będzie mieć okna otwarte, definitywnie nie jest to lokalizacja np. dla osób pracujących z domu czy lubiących ciszę, dodatkowo sąsiaduje z torami dla pociągów towarowych, jeśli dobrze rozumiem, tory są nowe, zmodernizowane, więc nie ma opcji, że to przeniosą gdziekolwiek. Wszędzie wokoło domy od drugiej str. no i różne bloki budowane w polach, m.in. ten. Droga główna na którą się wychodzi (Pękowicka? Czy Łokietka?) w każdym razie jest totalnie bez chodników - tzn. jakieś resztki bardzo wąskiego chodnika po obu stronach - ciężko się nie potknąć, szczególnie jakby ktoś miał zamiar spacerować tam w nocy, jak miałam się z innymi osobami to było ciężko/wąsko. Samochody jeżdżą dosyć szybko, a ta okolica ma wiejski charakter bardziej. Totalnie nie dla osób, które nie mają samochodów, bo tam ciężko gdziekolwiek będzie wyjść/nie ma za bardzo gdzie. Ja nie wiem czy te pola za tym to uprawne, ale tak wyglądały, bo ziemia była spulchniona, więc po tym raczej na pewno nie będzie można spacerować.
Innym minusem jest to, że działka wydaje się bardzo duża, a bloki są bardzo blisko siebie - w kombinacji z dużymi oknami niestety tworzy to monitoring sąsiedzki 24/7. Moim zdaniem zrąbali - mogli te bloki chociaż ustawić jakimś przesunięciem wobec siebie - tak żeby nie patrzeć ludziom centralnie na całe mieszkanie tylko ewentualnie na ściany...
Z plusów to moim zdaniem design na plus, bardzo w moim guście. Ale ciężko to będzie sprzedać w tych cenach, w tej lokalizacji.